Mer pengar till psykvården trots sparkrav

Trots att landstinget ska spara flera miljarder nästa år så kommer psykiatrin inte att drabbas utan tvärtom att få mer pengar. Det säger nu sjukvårdslandstingsrådet vänsterpartisten Birgitta Sevefjord till Radio Stockholm.
Landstinget dras med ett enormt underskott och efter en dom i länsrätten som säger att landstinget måste ha en budget i balans så kommer den sittande majoriteten att skära ner kraftigt på vården inför nästa år. Det handlar om besparingar över två miljarder. Men just psykiatrin tycks vara ett fredat område där det inte ska sparas. Tvärt om ska psykiatrin få mer pengar nästa år, Det säger Birgitta Sevefjord till Radio Stockholm. Nyligen kom beskedet om att dom psykiatriska vårdavdelningarna vid Jakobsbergs och Huddinge sjukhus ska läggas ned. Därmed anser Birgitta Sevefjord att botten är nådd tycker. Hon får också medhåll från socialdemokraten, biträdande finsnslandstingsrådet Dag Larsson. Vansinnesdåden i Gamla stan och Åkeshov tidigare i år, liksom mordet på Anna Lindh har följts av en intensiv debatt om psykiatrivården, en debatt som enligt Birgitta Sevefjord påverkat politikerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".