allsvenskan

Två mål på stopptid sänkte Hammarby

På övertid gjorde göteborgslaget BK Häcken två mål och besegrade Hammarby med 2-0. Hammarby är nu bara en poäng från kvalplatsen.

Publiken på Ullevi bjöds dock inte på någon större underhållning.

Det var på övertid det hände. Först gjorde Erik Friberg 1-0 i andra övertidsminuten. En minut senare gjorde Paulinho 2-0. Tre viktiga poäng till Häcken.

I den första halvleken hade Hammarby tre avslut på mål och Häcken inte ett enda. Men målvakten Christoffer Källqvist hade inga som helst problem med Hammarbys svaga avslut.

Rami Shaabans största problem i Hammarbys mål var att han fick solen i ögonen.

Häckens första avslut på mål kom i 53:e minuten när Mathias Ranégie nickade på en vänsterhörna, men Rami Shaaban var snabbt nere vid stolproten och tippade bollen till en ny hörna.

Tempot höjdes inte på något sätt i den andra halvleken. Inget av lagen fick någon ordentlig ordning på sitt passningsspel - det var många felpassningar. Det var fortsatt få målchanser som skapades.

Bästa chansen, innan målen, hade Häckens Josef Karlsson i 79:e minuten. På en hörna från vänster blev han helt ensam vid bortre stolpen, men missade bollen när han skulle stöta in den förbi en överspelad Shaaban.

Men Häcken vann till slut - och får nu lite mer andrum i bottenstriden.

Hammarby däremot är farligt nära, bara en poäng från kvalplatsen.