Bil undersöks vid USA:s ambassad

Polisen är ännu förtegen kring den bil som vid femtiden i morse kördes in genom avspärrningarna till amerikanska ambassaden i Stockholm.
Föraren parkerade bilen vid infarten till ambassaden och olika omständigheter kring mannens beteende gjorde honom misstänkt. Han greps omedelbart, men med hänsyn till förundersökningen, vill polisen inte uttala sig om vare sig mannen eller händelsen i morse. Kurt Nilsson, polisöverintendent och ansvarig för bland annat säkerhetsfrågor kring ambassaderna, bekräftar dock för Radio Stockholm att bombtekniker nu undersöker bilen, för att ta reda på om den kan innehålla några sprängmedel. Han vill inte kommentera om det framförts några hot mot USA:s ambassad den senaste tiden. Med anledning av polisinsatsen har Dag hammarskölds väg, Gärdesgatan och Skarpögatan kring ambassadsområdet spärrats av.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista