Barnsjukhus avfärdar Lagercrantz

Ledningen för Astrid Lindgrens barnsjukhus delar inte kritiken från den kände barnläkaren professor Hugo Lagerqrantz, som i en debattartikel i helgen hävdade att barnsjukvården i Stockholm, och särskilt vården av nyfödda barn, är i djup kris.
- Sjukvårdspolitikerna är bara intresserade av att hålla sin budget, skriver Hugo Lagerqrantz i artikeln. Sjukvården i Stockholms län är i djupaste kris. Bara det faktum att över 70 kuvösbarn det senste året inte kunnat vårdas här utan fått skickas till andra sjukhus utanför länet säger det mesta, menar Hugo Lagerqrantz. - Jag är urless på att se en landstingsledning som är intresserad av vårdresultat och forskningsframsteg och bara bryr sig om budgeten. Henrik Almqvist, chef för Astid Lindgrens Barnsjukhus, håller inte med. Han menar att det största problemet är att landstinget befinner sig på ruinens brant, och det går inte att bortse från. Han pekar på de ljuspunkter som finns; en nyöppnad avdelning för nyfödda på Danderyd och planer på en likadan på Karolinska. Det finns bekymmer men ingen djup kris hävdar Almqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".