Trängselavgifter och lågkonjunktur bakom S-ras

Det svikna löftet om trängselavgifterna är tillsammans med lågkonjunkturen förklaringen till att väljarna sviker socialdemokraterna. Det säger finansborgarrådet Annika Billströms i en kommentar till DN/Temos senaste väljarbarometer. Enligt temo har socialdemokraterna i Stockholm backat nära fyra procentenheter sedan valet.
Ganska precis ett år har gått sedan socialdemokraterna tog över makten i stadshuset. Men den temoundersökning som DN publicerar i dag visar att om det var val idag skulle det bli maktskifte. Stockholmarna sviker socialdemokraterna som nu bara har 28,2 procent av väljarnas stöd. Det är till moderaterna och folkpartiet som väljarna går. Moderaterna har hämtat sig efter den stora valnederlaget och åter intagit platsen som största parti i Stockholms stadshus. Jan Björklund, folkpartistiskt oppositionsborgarråd är nöjd. Enligt undersökningen säger hela 18,7 procent av Stockholmarna att de skulle lägga sin röst på folkpartiet om det vore val i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".