Fler parkeringsplatser när zoner slås ihop

Flera områden för boendeparkering i Vasastan, Östermalm och Gamla stan i Stockholm ska slås ihop. Tanken är att det ska bli lättare för dom boende i Stockholms innerstad att hitta en parkeringsplats.
I Stockholms innerstad är det ofta svårt att hitta en parkeringsplats, och dessutom svårt att hitta en alternativ plats att ställa sin bil när det är så kallade "städnätter" och gatorna ska tömmas. För ungefär ett år sedan slogs parkeringszonerna på Kungsholmen och på Södermalm ihop så att varje stadsdel bara hade en zon som alltså gäller för alla med boendeparkering. Det har gett gott resultat, det har blivit lättare för de boende att hitta parkeringsplats nu när de har ett större område att parkera inom. Och nu vill gatu- och fastighetskontoret göra liknande sammanslagningar av parkeringszoner i flera stadsdelar i innerstaden. Det innebär att dagens fyra zoner i Vasastan och fyra på Östermalm ändras så att varje stadsdel har endast en zon var. De boende i Gamla stan ska samtidigt få möjlighet att parkera även i områden runt omkring Gamla stan. Förändringen förelås gälla "så snart det är tekniskt möjligt".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".