SL föreslår nedskärningar i trafiken

SL står inför stora besparingar, och en av åtgärderna som nu föreslås är att dra in tunnelbanans nattrafik på helgerna. I stället ska bussar sättas in. SL diskuterar också glesare turer på tunnelbanans gröna och röda linjer på helgerna. Den blå linjen får färre turer i lågtrafik både på vardagar och helger. Övriga bussar och pendeltåg får glesare turer i lågtrafik. Dessutom föreslås att fyra busslinjer med få resande läggs ner.
SL har fått ett ökat ägartillskott från Landstinget, men det räcker inte för att lösa de ekonomiska problemen. SL har stora lån för dom investeringar som görs i nya pendeltåg. Trafikavtalen har blivit dyrare, samtidigt som resandet med SL inte längre ökar - och det har medfört lägre intäkter. Därför planerar SL nu att spara 70 miljoner på trafiken 2004, med början nästa höst. För 2005 blir besparingen 140 miljoner. Även inom administrationen ska SL spara. I november fattar landstingsfullmäktige beslut om neddragningarna i SL-trafiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".