Gotlandsbolagets biljettbokningssystem är ur funktion efter torsdagens färjekollission.

Gotlandsbolagets bokningssystem nere

Bokningssystemet fungerar ännu inte hos Destination Gotland. Det har idag inte gått att komma fram på telefon för att boka biljetter och inte heller har den nya turlistan lagts ut på hemsidan.

Ylva Johnsson Strömberg vid färjeläget i Nynäshamn, är en av dem som drabbats av strulet efter förra veckans färjeolycka. I två dagar fick hon ringa för att komma fram på telefon och ändra sin biljett.

-Vi försökte hela fredagen och hela lördagen och i lördags eftermiddag kom vi fram, efter många försök. Jag tycker att de skulle ha uppdaterat websidan bättre, så hade man sluppit ringa, säger Ylva Johnsson Strömberg till Radio Stockholm.

På färjeterminalen i Nynäshamn idag fanns också Susanne Gerndt som inte blivit informerad om att tiden för hemresan till Gotland ändrats.

-Det stod 23:30 på biljetten när vi checkade in, men det hade vi inte blivit informerade om när vi checkade in. De sade att de skulle skicka sms, men det fick vi inte, säger Susanne Gerndt.

Destination Gotlands vd Jan-Erik Rosengren säger att bolaget kallat in all personal man har men att det ändå inte räcker till för att svara på alla samtal och skicka sms vid ändringar av turlistan.

-Vi skickar sms till dem som har uppgett sitt telefonnummer vid bokningen, men det kan väl i något fall ha blivit missat, säger Jan-Erik Rosengren.

För den som inte lyckas boka en biljett via telefon, finns möjligheten att sätta sig på stand-by på terminalen. Och chanserna att få åka med är ganska goda, säger Jan-Erik Rosengren.

-Hittils har vi inte behövt lämna någon på kajen, man kanske inte kommer med första båten, men man kommer med den andra i alla fall, säger Jan-Erik Rosengren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".