Lägenhetsdrama över i Västberga

I nära två dygn befann sig en beväpnad psykiskt sjuk man i sin lägenhet på Borrvägen i Västberga i södra Stockholm innan polisen kunde övermanna honom vid halv elva tiden idag.
Det var i måndags eftermiddag som den psykiskt sjuke mannen skulle hämtas för tvångsvård på sjukhus. Då började mannen hota med att ta sitt liv och med en pistol riktad mot sitt huvud stängde han in sig i lägenheten. Ett stort område spärrades av, en förskola i närheten stängdes och under nära två dygn försökte polis och förhandlare förgäves övertala den förvirrade mannen att komma ut. Men idag på förmiddagen lyckades polisens piketstyrka ta sig in lägenheten och övermannade mannen. Förskolan Snickarlådan har nu öppnat igen. Trots att händelsen i Västberga fick ett odramatiskt slut sätter den återigen fokus på en nedrustad psykvård. Polisens insatschef på plats Hans Erlandsson är kritisk till att det allt oftare är polisen som får ta hand de om psykiskt sjuka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".