Tre män från Norsborg åtalade för rån i Blekinge

Tre män från Norsborg åtalades idag för värdetransportrånet i Bräkne-Hoby i Blekinge i somras. Två av männen åtalades för grovt rån och människorov.
Den tredje mannen var från början misstänkt enbart för medhjälp, men åtalas även han för rånet eftersom han enligt åklagaren medverkade aktivt i planeringen och förberedelserna. I samband med rånet utbröt skottlossning mellan rånarna och polisen och en 29-årig man sköts till döds. Två av rånarna lyckades ta en väktare som gisslan och fly från platsen i en stulen bil. Polisen, hade fått indikationer på att ett rån skulle begås och kände till förövarnas identiteter. De gav sig själmant till känna efter några dagar och har sedan dess varit häktade. En av de tre männen åtalades idag också för ett likande rån i Karlskrona ett år tidigare. Hans DNA-profil fanns i en rånarluva som användes under Karlskronarånet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".