Nynäshamnspolitiker dömd för hot och ofredande

En kvinnlig politiker från Nynäshamn har idag dömts av Stockholms tingsrätt till skyddstillsyn för olaga hot och ofredande. Kvinnan som företräder Sverigedemokraterna misshandlade och hotade ett butiksbiträde på en bensinmack i Hägersten.
Den kvinnliga kommunpolitikern, som varit Sverigedemokratisk ersättare i fullmäktige i Nynäshamn, har under årens lopp haft ett minst sagt komplicerat förhållande till sin omvärld. Hon har polisanmälts sju gånger och över 25 gånger har hon själv polisanmält människor i sin omgivning. Hon har tidigare dömts till böter för att riktat rasistiska tillmälen mot en kvinna, hon ska ha slagit en polisman med ett hundkoppel och även ringt till Nynäshamnsposten och varit hotfull mot journalister på tidningen. Nu döms politikern alltså för att på juldagen för snart två år sedan ha ofredat ett butiksbiträde och sagt till henne att "när du går härifrån ska passa dej jävligt noga". Orsaken var, enligt biträdet, att saffransbullarna i butiken var torra. Bråket slutade med att polis fick tillkallas. Tidigare på sommaren det året misshandlade politikern en ung kvinna på en gata i Nynäshamn och för det döms hon nu för misshandel. Kvinnan ska också få drygt 5600 kronor i skadestånd. Domen idag blev skyddstillsyn med tillägget att den kvinnliga politikern blir tvungen att genomgå psykiatrisk vård. Hur den vården utformas är inte klart utan ska bestämmas av kriminalvården i samråd med den behandlande läkaren, säger tingsrätten i sin dom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".