Politiker bröt mot upphovsrätten

Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson, känd från SVT:s Robinson, har idag startat en hemsida som ett led i en personvalskampanj. På hemsidan har Johansson utan tillstånd publicerat tidningsartiklar från flera tidningar, bland annat sex artiklar från Norrtälje Tidning.
Tidningsartiklar får inte publiceras på nätet utan tidningens och artikelförfattarens tillstånd. Stefan Koskinen, chefredaktör och vice vd på Norrtelje Tidning, är kritisk mot den otillåtna publiceringen, men säger samtidigt att reglerna kring upphovsrätt kan vara svåra att förstå. -Jag tror att det är ett missförstånd, säger Koskinen. Jan Emanuel Johansson själv säger att han lagt ut artiklarna för att han tyckte att de var bra och för att han gillar Norrtelje Tidning. -Det kanske är lite naivt, men jag såg det mer som en cred till Norrtelje Tidning, säger Jan Emanuel till Radio Stockholm. Nu ska Jan Emanuel Johansson ta kontakt med de berörda tidningarna och om tidningarna kräver det ska artiklarna tas bort från hemsidan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".