Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholm
Stockholm

Ingen sänkt skatt i Stockholm 2010

Det blir ingen skattesänkning i Stockholm nästa år. Lågkonjunkturen gör att inkomsterna sjunker och pengarna behövs för att driva stadens verksamheter. Det säger moderate finansborgarrådet Sten Nordin.

-Jag ser inte idag att jag skulle kunna skapa utrymme för det. Vi vet alla att våra skatteintäkter sjunker 2010, därför att vi har en ökande arbetslöshet i Stockholm, säger Sten Nordin, moderat fiansborgarråd.

Under 2009 och 2010 sjunker Stockholms skatteinkomster totalt med runt 1.8 miljarder. Det här gör att Sten Nordin istället för att forstätta sänka skatten, vill använda pengarna till stadens verksamheter.

-Skola och äldreomsorg och barnomsorg får inte vara dragspel i konjunktuerna, utan vi måste hitta en verksamhetsnivå som vi kan trygga i både med och motgångar, säger Sten Nordin.

Men när stadens ekonomi åter stabiliseras så öppnar Sten Nordin för nya skattesänkningar.

- Min grundläggande inställning är att långsiktigt med ökande tillväxt kan vi nog fortsätta att sänka kommunalskatten, men jag har svårt att se att vi kan gra det 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".