Mamma åtalas för barnmisshandel

Den 30-åriga kvinna i Bromma i västra Stockholm som misstänks för att ha misshandlat sina barn, åtalades idag vid Solna tingsrätt.

Kvinnan åtalas för grov fridskränkning, för att ha misshandlat och ofredat två av sina tre barn, fem och sju år gamla.

Det var i juni som misshandeln uppdagades. En kvinna, som tidigare haft två av barnen familjehemsplacerade hos sig kom på besök och hittade de tre barnen, smutsiga och utan kläder i en stökig, illaluktande lägenhet. Hon larmade polisen, varefter barnen omedelbart kunde omhändertas deras mamma, en 30-årig kvinna, häktas.

När barnen omhändertogs hade de blåmärken och skärsår och kvinnan misstänks ha hållit dem inlåsta och slagit dem, rispat dem med spikar på benen och dessutom ha skurit ett av barnen under hakan med en kniv.

Barnen är sju, fem och 2,5 år och det är alltså de två äldsta som utsatts för misshandeln, enligt åtalet. Det är också de som tidigare varit familjehemsplacerade, men kammarrätten gav tillbaka vårdnaden till mamman 2007. Bromma stadsdelsnämnd överklagade ärenden hela vägen till regeringsrätten, men nekades prövningstillstånd.

Av domstolshandlingarna framgår att kvinnan haft stora problem i kontakten med barnen, bland annat när det gäller att sköta deras hygien. Hon har gång på gång varit föremål för insatser från socialtjänsten, men har flera gånger brutit kontakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".