Färja på grund

Viking Lines färja Isabella med närmare 800 personer ombord gick i natt på grund i Ålands södra skärgård. Det blåste stormstyrka, när fartyget grundstötte strax före klockan halv ett inatt. Inga personskador rapporteras enligt rederiet.
Först någon gång i eftermiddag räknar Viking Line med att ha fört i land passagerarna ombord på färjan Isabella, som gick på grund i hårt väder i Ålands södra skärgård strax efter midnatt. Vid Isabella fanns vid halv nio på fredagsmorgonen fem fartyg samt ett antal mindre båtar för att vid behov assistera. En bogserbåt höll den grundstötta färjan på plats med hjälp av trossar för att undvika nya grundstötningar, uppger finska sjöräddningen. Fem helikoptrar varav två i Mariehamn fanns dessutom i beredskap medan de svenska räddningshelikoptrar som tidigare larmades ut till platsen gavs tillstånd att återvända till Stockholm. Fartyget har fått skador på en av propellrarna och ett roder och måste därför bogseras. Bogseringsbåtar är på väg men det kan dröja tills mitt på dagen innan Isabella kan dras bort från haveriplatsen, enligt Viking Lines tekniske chef Kaj Jansson. Isabella var på väg till Stockholm från Åbo när hon grundstötte i den åländska skärgården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista