Färjeolycka - ersättningstrafik

En ersättningsfärja kommer att sättas in på den grundstötta M/S Isabellas rutt. - Antagligen blir det kryssningsfartyget Rosella som tar över, säger Viking Linjens vd för den svenska verksamheten Jan Kårström.
De passagerare som skulle åkt med M/S Isabella från Stockholm på torsdagsmorgonen erbjuds andra resealternativ eller pengarna tillbaka enligt Jan Kårström. Han anser att det är för tidigt att spekulera i orsaken till grundstötningen. Rederiets tekniske chef Kaj Jansson säger att det kan vara det dåliga vädret som orsakade grundstötningen men att felnavigering och tekniska problem inte utesluts. - Vi kommer att så fort det går försöka ta reda på orsaken men det som prioriteras just nu är att kontrollera fartygets skador och åtgärda dessa, säger han. Att ställa in avresan på grund av det dåliga vädret övervägdes aldrig. - De här båtarna är byggda för att klara den här typen av väder, men man måste anpassa fart och riktning till vågförhållanden för att minska belastningen, säger Kaj Jansson till TT. Enligt rederiet var majoriteten av passagerarna från Finland. Vid 10-tiden på torsdagen uppskattade rederiet att en bogsering skulle kunna påbörjas tidigast klockan 13.00 svensk tid. Bogseringen till det närliggande Långnäs beräknas ta ett par timmar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista