Stockholm

Aspuddsbadet rivs - förskola byggs

Aspuddsbadet i södra Stockholm kommer att rivas. I stället ska det byggas en förskola på platsen där badet idag ligger. Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd, skriver i ett pressmeddelande att idrottsnämnden och exploateringsnämnden vid sina möten om två veckor kommer att besluta att Aspuddsbadet ska rivas.

Aspuddsbadet är dåligt skick och stängdes i vintras sedan badhusföreningen blivit av med kontraktet.

Enligt Madeleine Sjöstedt är det viktigaste argumentet mot att staden ska finansiera en upprustning av badet, att måna av stadens bad söder om Söder är i mycket stort behov av renovering, och att pengarna kommer att nå betydligt fler stockholmare om man investerar dem där i stället för i Aspuddsbadet.

Abit Dundar, folkpartistisk ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd, välkomnar beskedet. Han skriver att många unga familjer flyttar till Aspudden och att staden måste planera långsiktigt när det gäller utbyggnad av förskolan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".