Trafikkaos efter vägarbetstabbe

Ett gatuarbete på Valhallavägen vid Engelbrektsgatan i Stockholm orsakade trafikkaos i Stockholmstrafiken i morse med köer långt in på förmiddagen. En entreprenör hade börjat arbeta utan tillstånd.

– I det här fallet har alltså en entreprenör, väl förtrogen med hur man ska jobba i Stockholm, helt enkelt gett fan i de regler som finns, säger Mats Freij, informationsansvarig på Trafikkontoret i Stockholm stad.

Det var en entreprenör som helt enkelt stängde av ett körfält på Valhallavägen i riktning mot Gärdet när han på uppdrag av SL skulle göra en busshållsplats handikappvänlig. Han hade fått tillstånd av trafikkontoret att göra det under juli månad. Av någon anledning så satte man igång i dag och klockan sju istället för klockan nio, och någon bra förklaring har entreprenören inte gett säger Mats Freij.

– Vi måste ju titta över både våra egna rutiner och så är det uppenbart att vi får kalla in våra entreprenörer och tala om vad som gäller i Stockholm, vårt trafiksystem är så belastat så vi har inte råd med entreprenörer som inte förstår vad dom ställer till med, säger Mats Freij.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".