Ekerö

Förskola hotad av nerläggning

Ekerö kommun planerar att lägga ner Skå förskola på Färingsö i juni nästa år av besparingsskäl. Vare sig personal eller föräldrar visste om planerna. Kommunen menar att det är ett tjänstemannaförslag och att beslut ska tas först på tisdag.

Skå förskola på Färingsö planeras att läggas ner i juni nästa år av besparingsskäl. Förskolan är en så kallad integrerad skola med 14 barn, varav fyra har behov av särskilt stöd. De med särskilda behov ska då flytta till Ekebyhovs särskola på Ekerö. 

På tisdag tar Barn- och ungdomsnämnden beslut i frågan men vare sig personal eller föräldrar har blivit informerade.

- Jag tycker det är hemskt att köra över personal och föräldrar på det här sättet. Det var rena slumpen att en förälder hittade det här på Internet, som såg att det här skulle komma upp, säger Ulrika Ramshammar, som har två barn på förskolan.

- Jag blir så trött för det är, någonstans, Ekerö kommun i ett nötskal att inte ha en dialog utan försöka mörka. För beslut tas på tisdag i nämnd, säger föräldern David Häggmark.

Men moderaten Jan Runesten menar att detta rör sig om ett tjänstemannaförslag.

- Det är tjänstemännens jobb att titta på olika alternativ och i ett pressat budgetläge så måste de vända på allt. Tjänstemännen måste kunna tänka fritt och om dom skulle börja kontakta sakägarna varenda gång de har en idé så blir det en helt omöjlig process. Diskussionen får ju komma upp vid den politiska processen. Vi är ett parti av fyra i alliansen så och det blir en diskussion både före och i samband med beslutet på tisdag, säger Jan Runesten (M) ordförande i Barn- och ungdomsnämden i Ekerö kommun.