Bättre trafikläge i dag

Det mesta går som planerat. Men pendeltågen har halvtimmestrafik och SMHI varnar för kraftigt snöväder på E 4:an mellan Uppsala och Gävle.
Den i går kraftigt störda tågtrafiken löper enligt Stig Brahn på SJ:s pressjour under lördasgsmorgonen på så gott som störningsfritt. Men Pendeltågen kommer i dag enbart gå med halvtimmestrafik eftersom ett antal tåg är insnöade på sina uppställningsspår, uppger Citypendeln som väntar på att Banverket ska röja bort snön under dagen. Elleverantören Vattenfall lyckades i går få tillbaka elen till de flesta av de 4 000 abonnenter i främst Roslagen och skärgården som då varit strömlösa under större delen av fredagen. Men fortfarande under lördasgsmorgonenävar 200 abonnetner utan el i områden på Norra Värmdö och på Muskö. Vattenfall beräknar att de får tillbaka strömmen till lunchtid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista