Sprängsten på väg stoppar trafik

De pågående vägarbetena på E18 förbi Hjulsta har medfört betydligt värre trafikstörningar än det var tänkt. Vid flera tillfällen den senaste tiden har bilisterna tvingats att vänta i timmar medan entreprenören rensat vägbanan från sprängsten.

Klockan 10 och 14 varje dag sprängs det alldeles intill den del av E18 som kallas Hjulstavägen. I samband med varje sprängning ska det vara tio minuters stopp i trafiken, men den senaste månaden har det vid flera tillfällen blivit betydligt längre stopp än så.

Vägverkets entreprenör Veidecke har då tvingats ta lång tid, ibland flera timmar åt att rensa vägbanan från sprängsten efter sprängningar som inte gått helt enligt ritningarna.

Enligt Vägverkets projektledare Eva Nordberg hänger problemen ihop med att sprängningarna är komplicerade och sker mellan husen och med vägbanan tätt intill. Hon säger dock att man nu så smått börjat komma tillrätta med problemen.

En månad till säger hon finns det risk för störningar på just det känsliga ställe vid Rinkeby där arbetet pågår just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".