Polisen har bilder på rånarna

Polisen har bilder på flera av de personer som var delaktiga i det spektakulära helikopterrånet mot en värdedepå i södra Stockholm den 23 september.

Rikskriminalpolisens chef Therese Mattson avslöjar i en intervju med TT att de har bilder från övervakningskameror på personerna som innan rånet tog sig in på polisens helikopterbas på Myttinge på Värmdö och placerade bombatrapper utanför hangaren.

Bilderna måste tekniskt bearbetas, säger Therese Mattson.

Hon vill inte uttala sig direkt om spaningarna efter rånarna, men tror att polisen ska klara upp rånet. Däremot tror hon inte att de kommer hittar rånbytet.

Therese Mattsson avslöjar också att polisens två Stockholmsbaserade helikoptrar nu tillfälligt flyttats till Arlanda.

Hon har fört diskussioner med Luftfartsverket om att få vara permanent på Bromma eller Arlanda och väntar nu på ett besked från LFV. Det vore optimalt att få vara permanent på Arlanda, säger hon.

Therese Mattsson tillbakavisar också alla uppgifter om att det förekommit bråk mellan Rikskriminalpolisen och Stockholmspolisen om den pågående rånutredningen, utan säger att de hjälps åt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".