Viking Lines incheckningskontor på Stadsgården i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

En gripen efter rånarjakt i Stockholm

Uppdaterad 23:22
Två beväpnade män rånade på fredagseftermiddagen Vikingterminalen på Södermalm i Stockholm. Vid den efterföljande rånarjakten besköts en polisbil. Först greps två gärningsmän med en timmas mellanrum. Men den andre personen släpptes på grund av att polisen misstagit sig och gripit fel person.

Rånet inträffade vid tjugo över fem på fredagskvällen. Två svartklädda män med pistol och kofot rånade Vikingtreminalen vid Stadsgården på Södermalm i Stockholm.

Rånarna ska ha tagit sig in till incheckningskontoret på terminalen via ett fönster på gatuplan. De ska ha tömt kassorna och fått med sig en okänd summa pengar.

Rånarna lämnade terminalen i en svart bil i riktning mot Slussen. Av en slump fick polisen syn på rånarnas bil och följde då efter.

Vid Tomteboda sköt rånarna mot polisbilen. Enligt polisens presstalesman Christina Johansson ska poliserna inte ha blivit skadade vid beskjutningen.

Strax därefter körde männen in mot Kungsholmen och fortsatte söderut på Essingeleden.

Rånarbilen påträffades senare i Örnsberg, övergiven.

Klockan 18.03 kunde en av rånarna gripas på Blommensbergsvägen i Örnsberg. Det efter att flera vittnen gjort iakttagelser om att en man skulle ha gömt sig i buskarna på en innergård. Gripandet ska ha gått lugnt till.

Polisen gick sedan ut med att man gripit ytterligare en rånare, men det visades sig att de misstagit sig och gripit fel person.

Den andra gärningsmannen är alltså fortfarande på fri fot men sökandet är inte lika aktivt längre från polisen.

Polisen har också hittat en påse med pengar vid den övergivna flyktbilen i en skogsdunge. I närheten hittades också en pistol.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".