stockholm

"Bygg var femte lägenhet till unga"

Var femte bostad i Stockholm ska byggas för studenter och unga föreslår Miljöpartiet i sin bostadsrapport. Enligt partiet har bara 175 studentlägenheter och 85 små lägenheter fått markanvisning under den här mandatperioden.

För att få byggbolag att vilja bygga fler små lägenheter vill Miljöpartiet att tomträttsavgälden ska halveras på små yteffektiva lägenheter. Dessutom vill de se en statlig subvention för att stimulera byggandet av små bostäder.

– Vi måste också förenkla bostadsmarknaden genom att införa så kallade kompiskontrakt; dvs kontrakt på ett rum och delade gemenskapsytor, skriver Emilia Hagberg (MP) i ett pressmeddelande.

– Det behövs också akuta lösningar. Stadens måste kunna sätta upp tillfälliga bostäder på mark där det ska byggas i framtiden, såsom man gjorde i Hammarby Sjöstad, skriver Yvonne Ruwaida (MP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".