stockohlms län

Priserna på bostäder fortsätter uppåt

Bopriserna fortsätter att stiga. I september steg priserna på bostadsrätter i Stockholms innerstad med två procent, och med lika mycket i länet. Villapriserna steg med 3 procent, visar preliminära siffror från Mäklarstatistik.

I innerstaden ligger snittpriset för en bostadsrätt på drygt 53 000 kronor per kvadratmeter – jämfört med toppnoteringen på 56 300 kronor i augusti förra året.

Peter Pütsep, vd för Svensk Fastighetsförmedling, säger till TT att efterfrågan på lägenheter är högre än utbudet och det tror han beror på att många avvaktar med att sälja på grund av att priserna fortsätter uppåt.

Nästan hela prisfallet på bostadsmarknaden har återhämtats sedan förra höstens ras och priserna på bostadsrätter och villor väntas fortsätta att stiga.

Mäklarstatistik är ett samarbete mellan mäklarföretagen Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling samt Mäklarsamfundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".