Stockholm

Fängelse för man efter dödligt balkongfall

En 39-årig man dömdes idag till fängelse i fyra år och sex månader efter att en man fallit från en balkong i Bredäng i södra Stockholm och avlidit. Åklagaren yrkade i första hand på att mannen skulle dömas för mord, i andra hand för vållande till annans död.

Södertörns tingsrätt anser inte att misstanken om mord har kunnat styrkas, utan mannen döms för bland annat vållande till annans död. I målet dömdes också två kvinnor, 60 respektive 29 år, till villkorlig dom och dagsböter för olaga frihetsberövande.

Det var i juli som mannen, en 60-åring, lockades till lägenheten, där han blev misshandlad och kvarhållen mot sin vilja.

Enligt tingsrätten följde 39-åringen med den slagne ut på balkongen där han attackerades på nytt. Gärningsmannen ska där ha fattat tag om offrets ben. Vad som hände därefter är inte helt klarlagt.

Mannen hamnade utanför balkongräcket, föll tolv meter till marken och skadades så svårt att han strax efteråt avled.

Domstolen anser det inte bevisat att 39-åringen med uppsåt berövat 60-åringen livet men anser ändå att han av oaktsamhet orsakat mannens död. Kvinnorna fälls för att de varit med och frågat ut den äldre mannen och inte låtit honom lämna lägenheten.

Tingsrätten var inte enig i sin dom. En nämndeman ville frikänna 39-åringen från att ha orsakat 60-åringens död, skriver TT.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".