Hammarbyanställd anmäler polisen

Ett akutbesök med spräckt näsben – så slutade kvällen igår för Hammarby fotbolls säkerhetsamordnare Patrik, Putte, Gröndahl. Hammarby har anmält polisen för att ha slagit ner honom efter Hammarbys bortamatch mot Halmstad.

Göran Rickmer, evenemangsvarig för Hammarbyfotboll stod bredvid och blev ögonvittne till vad som hände utanför en supporterbuss. En bit bort var det lite stökigt, säger Göran Rickmer, men där de stod var det lugnt. 

– Då kommer en polis från sidan och slår Putte i ryggen med batongen, Putte vänder sig om, då slår han till en gång till, träffar honom i ansiktet.

Göran Rickmer stod, enligt honom själv, tillsammans med Patrik "Putte" Gröndahl utanför en supporterbuss. Enligt honom försökte Putte säga att han jobbade för Hammarby, men det brydde sig inte polisen om. I stället blev poliserna mer aggressiva, slog honom, knäade honom och använde batongen mot hans ansikte.

Men Christer Harplinger, informationschef hos Hallandspolisen har en annan bild av händelsen. Enligt honom var det tumultartat på området och polisen uppfattade det som att de personer som stod där Patrik Gröndahl stod var på väg att börja bråka och att Gröndahl deltog i det.

Hammarby har polisanmält händelsen. Polisen i sin tur ska skriva en rapport om deras syn på det som inträffade.

– Ja, det är uppenbarligen så att här står vissa uppgifter mot andra uppgifter och då får väl de promemorier som nu ställs samman om vad som hände vara underlag för hur man ska gå vidare i det här, säger Christer Harplinger från Hallandspolisen.

Reporter Johanna Sjöqvist
johanna.sjoqvist@sr.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".