Integrationsprojekt får kritik

Drygt 40 procent av den knappa miljon kronor som avsatts för integrationsprojekt i Tureberg i Sollentuna har inte använts. Centerpartisten och ordföranden i fritidsnämnden, Anki Elkan, menar att Sollentuna kommun inte satsar tillräckligt på integrationsfrågor.
Projektet Turebergs Förnyelse startades 1998 av Sollentuna kommun tillsammans med Sollentunahem. Målet med projektet är att förbättra levnadssituationen för de som bor i Tureberg och koncentrera insatserna till utbildning, sysselsättning, inflytande och boendemiljö. Anki Elkan (c) tycker nu att Sollentuna kommun borde tillföra resurser för att stärka integrationsprojektet i Tureberg och visa att man tar arbetet på allvar. Bland annat vill hon att en miljon kronor som Fritidsnämnden har i överskott ska gå till integrationsprojektet i Tureberg och att Sollentuna får en integrationsnämnd efter exemplet från Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".