fotboll

Supporterbråk trots derby på dagtid

Igår spelades derbyt mellan AIK och Hammarby redan vid lunchtid, något som politiker länge propagerat för. Tanken är att dagderbyn ska leda till mindre bråk, men så blev det inte igår.

– Ja, jag kan ju konstatera att trots starttiden så var det ju ganska stökigt, problemen var ju ungefär desamma, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Vild glädje var det bland AIK och deras fans på Råsunda igår i matchen mot Hammarby. AIK vann med 2-1. Matchen drog i gång halv ett till skillnad från kvällstid som tidigare, något som både polisen och politiker velat se för att försöka minska bråken bland supprortrara. Men så blev det alltså inte.

 – Säg att vi sammanlagt frihetsberövade hundra personer igår, och det är väl ungefär tyvärr som det brukar vara, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen

Ändå hoppas polisen att derbymacherna i fortsättningen spelas på dagarna, men det är också upp till fotbollförbundet och de olika klubbarna.

– Det är ju trots allt betydligt lättare för oss att arbeta i dagsljus för mörkret i sig är ju en faktor som inte är till vår fördel. På sikt tror jag att det kommer att bli trevligare tillställningar för den schysste, vanliga supporten, barnfamiljer och övrigt, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Evelina Attervall, P3 Nyheter
evelina.attervall@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".