Många ville ha tid för vaccinering.
värmdö

Långa köer på parkeringar för vaccintid

I Värmdö kommun har primärvården valt en annorlunda metod för att dela ut vaccinationstider. På måndagskvällen kunde kommuninvånarna åka till fem olika parkeringplatser utanför vårdcentraler och centrum för att få köa till sig en vaccinationstid.

En som gick hem tomhänt och som inte tycker att det här var en bra metod är Tina Abelin. Hon köade på parkeringsplatsen i Gustavsbergs Centrum.

– Det hade ju redan blivit en lång kö och det var bara två personer som stod och delade ut tider, så kön stod i princip stilla. Man blir ganska irriterad när de väljer ett så konstigt system som gör att man måste vara på en parkeringsplats och stå och köa på en parkeringsplats när det blåser halv storm. 

Kersti Ejeby, verksamhetschef för Värmdö primärvård, säger att kommunen valde metoden på grund av att telefonbokningen inte fungerar, att webbokningen inte klarar det hårda trycket och att även dropp-in bokningarna har orsakat mycket långa köer.

– Vi har fått doser till fem procent av befolkningen på Värmdö så det är klart att de flesta blir besvikna, säger Kersti Ejeby.

Anna-Karin Sivberg, P1 morgon
anna-karin.sivberg@sr.se

Camilla Qvarntoft, P1 morgon
camilla.qvarntoft@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista