Saltsjöbaden

Grand Hotel utrymt efter brandlarm

Uppdaterad 06:10
200 gäster vid Grand Hotel i Saltsjöbaden i Nacka fick evakueras i natt i samband med en brand utanför hotellet. Polisen misstänker att brand en var anlagd. Röken hade troligen strömmat in i huset via ett luftintag.

Larmet om rökutvecklingen kom till räddningscentralen vid midnatt natten till onsdagen. Personal på hotellet ringde och berättade att det var rökigt vid receptionen, och en kort stund senare utlöstes det automatiska brandlarmet.

Flera räddningsstyrkor kallades till platsen, och samtliga omkring 200 gäster evakuerades, uppger räddningscentralen och vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

När räddningstjänsten kom fram visade det sig att det hade brunnit utomhus utanför hotellet. Enligt räddningscentralen och polisen hade anställda på hotellet lyckats släcka branden. Röken hade troligen strömmat in i huset via ett luftintag.

Räddningstjänsten kontrollerade byggnaden, men hittade ingen ytterligare brand, enligt räddningscentralen. Strax efter klockan ett lämnade man platsen, och gästerna kunde gå tillbaka till sina rum.

Ingen ska ha skadats allvarligt i samband med branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista