Trafikstörningar när E18 byggs om

Från och med i natt får trafikanterna på E18 förbi vägbygget vid Tensta räkna med flera trafikomläggningar som kommer att påverka framkomligheten. Trafiken flyttas till provisoriska vägar för att det ska gå att bygga den nya leden längs Järvafältet

- Det kommer vara störningar fram till jul kan man säga, framför allt vid rusningstrafik så påverkas trafiken väldigt mycket med minsta lilla störning, säger Eva Nordberg som är vägverkets projektledare.
Det kommer att bli flera förändringar på sträckan mellan Hjulsta och Kista som stör, och från och med i natt påverkas trafiken in mot Stockholm.
Även kymlingelänken påverkas där vägen om ett par veckor dras om för kunna bygga en ny bro.
- Det som vi tror är att vid kymlingelänken kommer ombyggnaden påverka lite mer för där har vi inskränkt på dagens kollektivkörfält, det kommer fortfarande vara två körfält men det kommer vara ett kollektivkörfält som kommer vara något kortare, säger Eva Nordberg.
Runt 50 000 fordon passera per dygn, och bilisterna får räkna med störningar fram till den nya vägen är klar.
- Det brukar vara så att pågår det ett arbete så tittar man och så uppstår tittköer och minsta lilla störning så påverkas trafiken och det kan också bli fler olyckor säger Eva Nordberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".