huddinge

Polis avlossade skott mot flyktbil

Uppdaterad 06:25
Två poliser sköt igårkväll mot en bil som försökte köra på dem i samband med en mordbrand i Trångsund i Huddinge. I bilen fanns tre 15-åringar. Varken ungdomarna eller poliserna skadades vid händelsen

Det var strax före klockan nio igårkväll som polisen larmades om en sommarstugebrand Trångsund. När polisen försökte stoppa en misstänkt bil på platsen styrde rakt den mot dem och de avlossade då tre skott mot den, enligt Mats Nylén, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Strax senare stannade bilen och så småningom kunde polisen omhänderta tre 15-åringar, två pojkar och en flicka, som togs in till förhör. skäligen misstänkta för dråpförsök och mordbrand

Efter beslut av jouråklagare hölls den pojke som misstänks ha kört bilen kvar för förhör.

 Ungdomarna är straffmyndiga och riskerar därmed någon form av påföljd. Men med tanke på deras låga ålder är det svårt att veta hur åklagaren ställer sig till åtal, säger Nylén.

Att polisen använde skjutvapen har rapporterats internt som alltid sker när poliser använder sina tjänstevapen, men det finns i nuläget ingen misstanke om att de agerat felaktigt, enligt Nylén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".