Solna

Pistolman avlossade skott i Solna

En man beväpnad med pistol orsakade på onsdagen ett stort uppbåd i Solna centrum. Mannen avlossade flera skott mot en väktare och är nu eftersökt, misstänkt för mordförsök.

Strax efter klockan 18 fick polisen larm om att en man avlossat flera skott nära Åhléns i Solna centrum. Mannen hade innan dess genomfört ett misslyckat stöldförsök.

– Det var en väktare i Solna centrum som blev misstänksam på den här mannen. Han kände igen honom sedan tidigare och började gå mot honom, då sprang han iväg, säger Kjell Hellström, stationsbefäl hos polisen i Västerort.

På väg ut springer mannen in i en kvinna, född -70, som ramlar i marken och slår i huvudet. Väktaren tar då åter upp jakten på mannen.

– Då tar han upp ett skjutvapen och skjuter efter väktaren. Men ingen blir träffad, säger Kjell Hellström.

Polispatruller kallades till platsen, och tekniker jobbade på kvällen med att säkra bevis. Strax före midnatt hade ännu ingen gripits, men polisen har goda förhoppningar om att hitta gärningsmannen, som misstänks för mordförsök.

– Vi vet vem det är och vi kommer att få tag på honom, säger Kjell Hellström.

Philip Ramqvist
philip.ramqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".