fotboll

Jacobson ny ordförande för Djurgården

Tommy Jacobson blir ny ordförande i Djurgården Fotboll med omedelbar verkan, dessutom byts hela styrelsen ut. Det beslutet togs vid ett extra årsmöte igår kväll. Jacobson har lovat att föra med sig 25 miljoner kronor till klubben.

– Jag känner mig hedrad. Nu sätter vi genast i gång arbetet för att ena föreningen igen, säger Jacobson i telefon till TT efter valet.

Det tog bara drygt en månad när Tommy Jacobson tog över Djurgården Fotboll. Med 25 sponsormiljoner i bagaget fick han valberedningen med sig och styrelsen att utlysa ett extra årsmöte.

Det hölls i hemmaarenan Stadion och snart var saken klar - Tommy Jacobson blir ny ordförande och får de styrelseledamöter han krävt; Ingvar "Putte" Carlsson, Ellinor Persson, Johan Skarborg och Lars-Eric Sjöberg. En av de gamla styrelsemedlemmarna, landslagsläkaren Magnus Forssblad hoppade av dagen innan "...då nuvarande valberedning uppenbart saknar förtroende för den nuvarande styrelsen och för mig som person".

Tommy Jacobson lämnar uppdraget som ordförande i riskkapitalbolaget DFAB omgående och där tar vice ordföranden Bo Lundquist, tidigare klubbordföranden, över åtminstone tills vidare.

När den gamla styrelsen gick med på ett extra årsmöte stod det tämligen klart att Jacobson med 25 miljoner kronor skulle ta över. Jacobson ser inget märkligt med tillvägagångssättet.

– Det är ju pengar klubben behöver.

Av de 25 miljonerna ska 10 användas för att sanera den ordinarie verksamheten och 15 går till riskkapitalbolaget för spelarinköp.

Inom fyra år siktar Jacobson på att Djurgården återigen ska vara en av toppklubbarna i Sverige.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".