1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Rögle-Södertälje 1-4

Tre fullträffar för SSK mot Rögle

Södertälje klättrade närmare slutspelsstrecket efter 4-1 (2-1, 1-0, 1-0) borta mot ett blekt Rögle.
Radiosportens Gunnar Brink valde "lagens lirare"
Rögle: Mattias Sjögren
Södertälje: Linus Klasen

Södertälje hade ett drömläge i den viktiga streckmatchen i Ängelholm mot Rögle. Mötet mellan de lag som experterna har dömt som kvalserielag, spelades för hemmalaget under minst sagt jobbiga förutsättningar.

Redan i tisdags mot Brynäs saknades tre långtidsskadade plus fyra febersjuka Röglespelare - bland dem tre backar med Dominik Granak i spetsen.

Inför matchen mot Södertälje sällade sig Jeremy Colliton till sjukstugan och Rögle fick under ledning av andretränaren Tommy Sjödin gå runt på tre femmor. Och Södertälje tog vara på möjligheten. Körde för fullt med fyra formationer och vann rättvist med 4-1.

– Vi visste att Rögle hade ett decimerat manskap. Så vi satsade på att köra runt på allt vi hade för att göra dem trötta. Det fungerade hyfsat även om vi slarvade en del, sa Södertäljes andretränare Peter Larsson efter tre mycket viktiga poäng.

En av frågorna innan matchen var om Jörgen Penker skulle kunna spä på sin nolla ännu längre. Drygt 160 minuter utan baklängesmål gjorde att det började talas om Jonas Gustafssons rekord.

Men den diskussionen satte Robert Carlsson punkt för redan efter 56 sekunder när han hängde upp pucken på plockhandssidan i fritt läge.

Visserligen kvitterade Jakob Johansson i numerärt överläge men egentligen kändes Rögle aldrig riktigt nära i matchen. Framför allt inte efter Petri Pakaslahtis första mål som återgav SSK ledningen i den första perioden.

Därefter blev matchen tätare och det som skedde målmässigt var ett Södertäljemål vardera i de två avslutande perioderna. Yanick Lehoux från nära håll i den andra och Pakaslahti i numerärt överläge i den sista.

Bara en poäng för Rögle i veckans två viktiga hemmamatcher mot Brynäs och Södertälje. Likheterna från förra säsongen när Rögle åkte rutschbana från topp till botten i tabellen under november och december är påtagliga.

För Södertälje handlar det om att ta vara på känslan av att vinna på bortaplan. Det här var bara den andra för säsongen. Lika många vinster som Rögle har hemma...

Rögle-Södertälje 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (0.46) Robert Carlsson (Linus Klasen, Daniel Josefsson), 1-1 (5.25) Jakob Johansson (Peter Högardh, Mathias Porseland) spel fem mot fyra, 1-2 (15.58) Petri Pakaslahti (Linus Klasen, Stefan Pettersson).

Andra perioden: 1-3 (2.12) Yanick Lehoux (Fredric Andersson, Per Hallin).

Tredje perioden: 1-4 (15.11) Petri Pakaslahti (Stefan Bemström) spel fem mot fyra.

Skott: 30-35 (14-19, 6-7, 10-9).
Utvisningar Rögle: 7x2.
Utvisningar Södertälje: 9x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 3 976.


Gunnar Brink/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".