Stor satsning mot Cannabismissbruk

Stockholmspolisen drar i dag igång en stor satsning mot det ökande missbruket av Cannabis. Insatsen har fått namnet Operation Gåsen och riktas framför allt mot Söderort och ungdomar mellan 15 och 20 år.

– Målet är att vi i så stor utsträckning ska få in ungdomar i vård och behandling, upptäcka missbruket i så tidig ålder som möjligt och på bred front komma åt problemet, framför allt då i Söderort, säger kriminalinspektör Per Ekstrand, inre insatsledare för projektet.

Per Ekstrand säger att Cannabis finns i de flesta bekantskapskretsar och att det är lätt för ungdomar att få tag på narkotika idag

Operationen Gåsen, vars namn kommer av ett vanligt smeknamn på en marijuanacigarett, görs i nära samarbete med åklagare, socialtjänsten, landstinget och akutmottagningen på Maria Ungdom.

– Vi söker upp, vi pratar mycket med ungdomar, det sker viss spaning också självklart. Nu ska vi köra aktivt fram till årsskiftet i första hand, sedan är det här ett arbetssätt som ska bedrivas på sikt också, säger kriminalinspektör Per Ekstrand, inre insatsledare för projektet.

Oscar Skagerlind
oscar.skagerlind@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".