Martin Bentancourt.
Stockholm

Martin Bentancourt får SR:s språkpris

SR Metropols Martin Bentancourt får Sveriges Radios språkpris 2009. Martin Bentancourt på P4 Radio Stockholms systerkanal Metropol får priset för att han är "en röstens trollkarl som med musikalisk lekfullhet och "örat mot gatan" förvandlar hip-hop-generationens språk till radiokonst". I SR Metropol 93,8 leder han en förmiddagsshow sedan två år tillbaka.

Varje år utses två pristagare – den andra är i år Kulturnytts Maria Edström. Priserna delas ut i Radiohuset av vd Mats Svegfors onsdagen den 25 november klockan 16.00. De båda pristagarna får 20 000 kronor vardera. 

Språkprisen ska enligt stadgarna "främja det talade språkets utveckling och stimulera intresset för språkbehandlingen i radio". Ett av prisen går till en medarbetare i riksprogram och ett till en medarbetare i lokala program för "föredömlig behandling av svenska språket".

Pristagarna utses av Språkgruppen vid Sveriges Radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista