norrtälje

Bygge av utomhusbad i Hallstavik igång

Idag togs det första spadtaget för ett utomhusbad i Hallstavik i Norrtälje kommun. Badet som invigs nästa sommar ska bland annat ha en 25-metersbassäng, en vattenruschbana och en klättervägg.

De Hallstaviksbor som Radio Stockholm pratar med är glada för bygget, som Naser Nazari:

– Jag tror att det är bra för det här lilla samhället egentligen, i Hallstavik. På sommaren tror jag att det kommer mycket folk från andra små samhällen i närheten. Säkert kommer de till stan och handlar lite grann, så det är bra så sätt.

Och Asta Haraldsson håller med:

– Det tycker jag är alldeles utmärkt, speciellt för barnfamiljer tycker jag att det är bra. De har nära till bad.

Kommer du åka dit?

– Nej, jag kommer inte åka dit. Jag är för gammal, säger hon.

En av de som tog det första spadtaget var kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans Stergel.

– Vi ska bygga en bad som är anpassat för Hallstaviksborna, men också kan bli en attraktion för besökare. Vi tror nämligen att Hallstaviksområdet kan bli ett turistområde av dignitet på sikt alltså, det finns många kvalitéer.

Badet ska invigas till sommaren och bygget kommer att kosta runt 38 miljoner. Pengar som Hans Stergel tycker är väl investerade, trots lågkonjunktur.

– Nu gjorde man den bedömningen, att vi har en sådan välordnat ekonomi, vi har visserligen en tämligen hög kommunalskatt sett ur Stockholms län, men vi har koll på ekonomin och då är det rätt läge att investera just nu när det är som billigast att handla upp, säger Hans Stergel.

– Kultur och fritid betyder så mycket för människorna alltså, både fysiskt och psykiskt, och det är nu man ska satsa när det är tuffa tider.

Cissy Avrin
cissy.arvin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".