1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Södertälje-Timrå 4-3 eft för

Södertälje förlängde Timrås förlustsvit

Timrå kvitterade med en minut kvar, men i förlängningen avgjorde Yannick Lehoux till 4-3 för Södertälje. Timrå har nu elva matcher utan bortaseger.

 

Radiosportens Mats Strandberg valde "lagens lirare":
Södertälje: Linus Klasen
Timrå: Magnus Åkerlund

Timrå är elitseriens sämsta bortalag. På tisdagen förlorade laget sin åttonde match på bortais. Det blev dock en poäng mot Södertälje, som vände och vann med 4-3 efter förlängning.

Timrå IK har fått en tuff start på säsongen. Framförallt är det spelet på bortaplan som inte fungerat. Endast två poäng på nio bortamatcher, sämst i serien.

Men mot Södertälje såg det ut som att det skulle bli andra bullar. Timrå hade ledningen med 2-0, men föll tillbaka i gamla synder.

Matchen började med att Elias Granath räddade pucken på mållinjen för sitt Timrå efter en stark Södertäljepress som började med att Linus Klasen sköt i stolpen. Något SSK:aren skulle få revansch på senare.

Men i stället för hemmaledning så gjorde Timrå mål. Timo Pärssinen lade in pucken mot mål i samband med en kontring. Pucken tog vägen via en hemmaspelare och styrdes in bakom SSK-målvakten Björn Bjurling.

Timrå utökade sedan ledningen via ytterligare en kontring. Martin Sonnenberg fick passningen av Daniel Corso och blev helt fri.

I Södertälje började det hängas med huvudena. Tempot sjönk. Men ur ingenstans reducerade hemmalaget. Lukas Kilström drev starkt in pucken i offensiv zon och fick pucken till Linus Klasen som jonglerade in 1-2. Då vaknade hemmalaget och med fem sekunder kvar av perioden kom kvitteringen. Klasen gjorde sitt andra mål för kvällen efter en delikat diagonalpassning från Lehoux.

I mittenakten föll ett mål då Fredric Andersson gav hemmalaget ledningen. Timrå kom igen och skapade flera vassa chanser, men då stod Björn Bjurling i vägen.

I den tredje perioden kom Timrås tryck av sig helt. Hemmalaget radade upp målchanser, men Klasen, Ryan Glenn och Linus Videll med flera fick inte in pucken bakom duktiga Magnus Åkerlund. Och i samband med ett power play kom Timrå in i matchen igen. Med en minut kvar kom kvitteringen genom Gabriel Karlsson.

I förlängningen sköt sedan Yanick Lehoux in pucken till 4-3 för SSK. Södertälje ökade därmed gapet ner mot Timrå med en poäng i den täta bottenstriden.

 

Södertälje-Timrå 4-3 efter förlängning (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 (3.11) Timo Pärssinen (Anton Lander, Björn Svensson), 0-2 (12.37) Martin Sonnenberg (Daniel Corso, Fredrik Hynning), 1-2 (15.13) Linus Klasen (Lukas Kilström) , 2-2 (19.55) Linus Klasen (Yanick Lehoux, Stefan Bemström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-2 (2.35) Fredric Andersson (Jiri Bicek, Ryan Glenn).

Tredje perioden: 3-3 (18.58) Gabriel Karlsson (Petr Caslava, Magnus Pääjärvi-Svensson).

Fjärde perioden: 4-3 (2.45) Yanick Lehoux (Stefan Bemström, Linus Klasen) spel fem mot fyra.

Skott: 33-33 (11-9, 13-12, 7-11, 2-1).
Utvisningar, Södertälje: 1x2. Timrå: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 2 646.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".