Salem

Stora vattenläckor i Rönninge

Uppdaterad 12:08
Salem har drabbats av flera stora vattenläckor under morgonen. En vattenläcka drabbade, för andra gången inom bara något års tid, flera radhus på Murkelstigen i Rönninge i Salem vid halv sex imorse. Något senare på morgonen uppstod även en vattenläcka på Smultronstigen, bara någon kilometer därifrån.

 Det var en huvudvattenledning, som går runt hela området, som gick av på Murkelstigen och vattnet stod bitvis en halvmeter djupt på vissa ställen.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen efter efter en och en halvtimme, efter att kommun stängt av vattenledningen.

26- årige Ronny Malkey som bor på Murkelstigen 9 säger till Radio Stockhom att de hade hela källaren fylld av vatten och att de undrar hur ännu en stor vattenläcka kan drabba dem inom loppet av bara något år. Han är starkt kritisk till hur Salems kommun ser efter vattenledningarna i området.

Maria Kavsic, VA-chef i Salems kommun säger till Radio Stockhom att det rör sig om olyckliga omständigheter som gjrot att de just drabbats så hårt den här morgonen och att  Salem har ett bra underhåll av sina vattenledningar.

Hon tror att läckorna ska vara åtgärdade under lördagen. Tappställen med färskvatten ställdes under dagen upp på Murkelstigen, Smultronstigen och Bergstigen, för de som blev utan vatten till följd av läckorna.

Vad gäller den tidigare stora läcka som inträffat på Murkelstigen, i december 2007, så tror hon inte att den har något att göra med dagens stor läcka i samma område. Eftersom ledningsbrotten skett på olika ledningar och vid olika ställen, enligt henne.