stockholm

Kärleksfestival vid kungligt bröllop

Det blir en två veckor lång fest i Stockholm innan bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i juni nästa år. Stockholm Stad satsar sju miljoner kronor på firandet. Evenemanget kallas Love 2010 och pågår från nationaldagen den 6 juni och till själva bröllopsdagen den 19 juni.

– Det är ett sätt att bjuda in alla stockholmare i samband med den glada händelsen när kronprinsessan och Daniel Westling gifter sig. Vi tänkte att det finns all anledning att fira och fira på ett sätt där stockholmaren kan vara med och därför tänker vi oss denna festival i kärlekens tecken, säger Sten Nordin, (M), finansborgarråd i Stockholm stad.

Love 2010 är en festival med flera skådeplatser. Bland annat Skeppsbron, Kungsträdgården och Strandvägen i centrala Stockholm. Dessutom är det en rad platser utanför centrala Stockholm, som Skärholmen i södra Stockholm och Järvaområdet i nordvästra Stockholm. Själva programmet är inte klart.

– Vi jobbar för fullt med programmet men det viktiga är att vi ska ha många spelplatser och evenemangplatser i Stockholm, säger Sten Nordin.

– Det stora intresset gör också att det blir många människor som kommer hit och dom kommer att handla osv. Men för oss är inte det det viktigaste. Utan det viktigaste är att det är ett tillfälle att visa upp Stockholm både för stockholmarna, för Sverige och övriga världen och på det sättet stärka Stockholms varumärke, säger Sten Nordin, (M), finansborgarråd i Stockholm stad.