stockholm

190 berörs när Ica stänger lager i Årsta

Ica har beslutat att lägga ner sina lager Årsta i södra Stockholm. Cirka 190 tjänster kommer att försvinna, skriver Ica i ett pressmeddelande. Samtidigt planerar Ica för nya tjänster i bland annat Kallhäll i Järfälla, men hur många tjänster det rör sig om där kan företaget ännu inte säga.

Även lagret i Umeå kommer att läggas ned, där cirka 130 tjänster berörs. Lagren i Umeå och Årsta är idag Icas två minsta till yta och volym.

Ica skriver i ett pressmeddelande att företaget strävar mot färre men större lager. Det möjliggör sänkta kostnader, långsiktigt god service till butiker och kunder.

– Utredningen om lagren i Umeå och Årsta har pågått sedan i våras. Det här är ett beslut som naturligtvis kommer att påverka många människor. Vi har den största förståelse för att det här skapar oro hos medarbetarna. ICA kommer därför att med olika typer av omställningsprogram stötta de anställda, säger Anders Svensson vd för Ica Sverige.

Avvecklingen av lagren i Umeå och Årsta kommer att ske successivt men beräknas ta 12–18 månader från det att definitivt beslut fattas.