Sundbyberg mörklagd för andra gången

Alla de som idag drabbades av strömavbrott i Sundbyberg har nu fått tillbaka strömmen. Både i går och i dag var tusentals privatpersoner och många företag drabbade av strömavbrottet. Johnny Gharib var tvungen att stänga sitt café på Nybergs torg.

- Inte bra. Det påverkar jättemycket. Kunderna är missnöjda. Det är katastrof, säger caféägaren Johnny Gharib.

Många av de som hade ärenden i centrala Sundbyberg i dag såg lite förvirrade ut över att mötas av mörklagda butiker. Lappar på dörrarna talade om att det var stängt på grund av strömavbrott.

Det var vid halvtolvtiden i dag som 7 000 av Vattenfalls elkunder blev utan ström. Igår orsakade samma kabelfel ett sju timmar långt strömavbrott. Det sätt som Vattenfall löste problemet på igår höll inte i dag, men nu har de återigen lett om strömmen och arbetar för att laga skadan permanent.

Amir Kiabi som har en butik på Sturegatan var upprörd över strömavbrottet.

- Det är fördjävligt alltså, att det kan vara så här i två dagar. Vi har inte haft ström sedan 14.30 igår. Vi har fått stänga helt. Det ger ekonomiska förluster och vi har fått slänga massa varor också. Glass som har smält, bullar och allt möjligt, säger butiksägare Amir Kiabi.