Familjedrama i skärgården

En man greps nu på morgonen av polisen på Runmarö i Stockholms skärgård sedan han berusad och enligt hustrun också beväpnad, låst in sig med sina två barn i huset. En stor polisstyrka hade omringat huset sen tidigt på morgonen och för bara en timmes sen överlämnade mannen sig till polisen.
Det var strax efter klockan ett i natt som mannens hustru larmade polisen om att mannen fanns i huset med deras två barn 8 och 12 år gamla. Enligt kvinnan var han kraftigt berusad och hade uppträtt hotfullt och varit beväpnad. Kvinnan berättade för polisen att hon blivit misshandlad och hade lyckades fly från mannen och ta sig till en väninna. När hon lämnade huset ska mannen ha sagt att han skulle skjuta den första som kom in. En stor polistyrka ryckte ut till huset på Runnmarö därför höll också SOS ambulansberedskap ifall något skulle hända. Dramat fick ett lugnt slut vid halv åtta tiden. Pia Lunnegård, vakthavande befäl vi polisens länskommunikatiocentral säger till Radio Stockholm att mannen greps helt odramatiskt utan något våld. Barnen är nu i tryggt förvar och ska strax överlämnas till sin mamma. Polisen har ännu inte fått bekräftat om mannen har haft vapen inne i huset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista