Ishockey

Djurgården slog Rögle på Hovet

I ishockeyns elitserie tog Djurgården i går sin tredje raka seger när man vann mot Rögle med 5-1

6 237 personer var på Hovet för att se Djurgården möta formsvaga nästjumbon Rögle. Djurgårdens back Timmy Pettersson svarade för ett mål och tre assist, men var trots det inte helt nöjd med sin och lagets insats.

– En mycket märklig match från vår sida. Vi bjuder inte alls upp till dans. Vi är alldeles för trötta med pucken och slöa i benen, så vi har lite tur att vi lyckas hålla Rögle borta idag.

Senast de var här förlorade ni. Vad var det som gjorde att ni lyckades spöa dem idag?

– Det var framför allt vår andra period. Vi har några forwards som sätter ordentligt tryck på deras backar, vilket gör att de inte får lugn och ro, trots att vi kämpar lite i vår defensiv. Så får vi de där målen som kanske inte är några klara chanser från början, men vi krigar in de puckarna.

Djurgården kom med stort självförtroende efter två bortasegrar och kunde ganska enkelt rycka ifrån skåningarna med tre mål i mittenperioden. Med en match kvar före juluppehållet ligger Stockholmslaget fyra i tabellen.

På lördag är det match mot din gamla klubb, SSK, vad tror du om matchbilden i länsderbyt?

– Det brukar bli riktigt tuffa matcher mot Södertälje, målsnålt och tuffa matcher, och det förväntar jag mig att det blir på lördag också.

Oscar Skagerlind
oscar.skagerlind@sr.se