Många fick köa i timmar på grund av snövädret. Foto: Gunnar Lundmark / SvD / Scanpix.

Stora problem i trafiken

Uppdaterad 15:25
Det är fortsatt stora störningar i bil- och kollektivtrafiken i länet, på grund av halkan och det kraftiga snövädret. SL har tvingats ställa in all busstrafik i Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Ösmo, Nacka, Värmdö samt Ekerö och Norrort. Senare på eftermiddagen rapporterades att trafiken var inställd även i Täby, Åkersberga och Vaxholm med omnejd. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för stora delar av kustbandet.

Läget i trafiken i länet är besvärligt. Det snöar och blåser kraftigt, vilket orsakat många avåkningar i biltrafiken och långa köer på flera platser.

All busstrafik i Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Ösmo, Nacka, Värmdö samt Ekerö och Norrort är inställd på grund av det hala väglaget och dålig sikt. Busstrafiken i övriga delar av länet och innerstaden dras med stora förseningar.

SMHI har utfärdat en så kallad klass 1-varning för kustbandet, med undantag för Roslagskusten. Lokalt kan det komma upp till två decimeter snö. Dessutom blir det friska vindar och det är risk för drivbildning. Polisen avrådet folk från att åka ut med bil idag, framför allt i södra delen av länet.

Även på tunnelbanan är det förseningar på flera linjer och för pendeltågen är det också stora förseningar på grund av växelfel. Spårväxlarna har inte fungerat på grund av stora snödrivor. Dessutom har trafiken med Waxholmsbåtarna till skärgården ställts in.

Problemen i trafiken har också lett till att vissa samhällsfunktioner påverkats. Under morgonen har tidningsleverantörerna haft svårt att ta sig fram, liksom sopbilarna. Dessutom har omkring 11 000 paket från södra Sverige försenats med Posten.

Helen Ling
helen.ling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista