Klimatförhandlingarna kärvar

Från klimatmötet i Köpenhamn har det idag kommit uppgifter om att det kanske inte går att få fram ett nytt klimatavtal som kan undertecknas imorgon, som det var tänkt. Men storstäderna är överens om att arbeta för klimatet ändå, säger miljöborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Till att börja med lät det som att förhandlingarna helt avbrutits, men under eftermiddagen har det kommit uppgifter om att förhandlingarna återupptagits.

Miljöborgarrådet i Stockholm, moderaten Ulla Hamilton, har precis kommit hem från klimatmötet, där hon träffat representanter för ett 80-tal andra storstäder. Hon säger att storstäderna är överens om att arbeta för miljön oavsett om det blir ett nytt avtal eller inte.

– Där är det solklart, de har siktet inställt på att man ska jobba medvetet med att minska den egna miljöpåverkan. Och detta kommer att ske oberoende av vad det blir för resultat av Köpenhamn.

Hon säger också att om det inte blir något avtal under mötet i Köpenhamn, så kommer det troligen att bli ett sådant vid nästa möte i Mexico i stället.