Webbplatser överbelastade i snökaos

När det var som mest kaotiskt i snöovädret i trafiken igår slutade flera webbplatser med information om kollektivtrafiken och vägarna att fungera. Anstormningen blev för stor. En av dem som drabbades var Johan Bjurer, som ville veta om pendeltågen gick som de skulle.

En av dem som drabbades var Johan Bjurer.

– Jag tycker det här är ganska patetiskt. När man behöver information som allra mest så fungerar det inte, säger Johan Bjurer.

Johan Bjurer ville helt enkelt veta om pendeltågen gick som de skulle eftersom han skulle hämta sin fru vid stationen men SL:s hemsida låg nere och inte heller gick det att nå dem på telefon.

Inte heller den hemsida som ska informera om väglaget fungerade – trafiken.nu – som SL, Stockholms stad och Vägverket är ansvariga för.

Det här är inte bra, enligt Hans Spets, försvarsdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholm.

– Värmdö kommunväxel blev nerringda. Vissa delar av Värmdö var i princip avstängda under lunchtid igår. och när de inte kom fram på hemsidorna vände desig istället till kommunen, och det är inte tillräcklgit bra. De här hemsidorna måste hålla just vid den här typen av tillfällen.

Hur tänker ni agera?

– Vi kommer att göra en uppföljning och se vad dom har tänkt göra åt det här för att bli bättre, säger Hans Spets, chef för samhällsskydd och beredskap, Länsstyrelsen i Stockholm.

Maria Persbo
maria.persbo@sr.se