Ny drogmottagning i Sigtuna

Sigtuna kommun har fått klartecken från Landstinget att dra igång en ny mottagning för ungdomar med drogproblem i kommunen, en så kallad Minimaria.
De senaste åren har missbruksproblemen i Sigtuna ökat och krupit ner i åldrarna. Planerna på en drogmottagning för unga har funnits länge, och nu är det i princip klart att Minimaria i Sigtuna öppnar i början av februari. Kostnaderna ska delas - kommunen ska stå för socialarbetarna och landstinget för sjukvårdspersonalen. Man startar med en sköterska och hoppas få även läkare så småningom. Mottagningen ska vara öppen dagtid och placeras i samma lokaler som beroendemottagningen för vuxna i Sigtuna. Vid den nya mottagningen kommer det att finnas möjlighet till avgiftning i öppenvård, uppsökande verksamhet och stöd och hjälp till både föräldrar och barn. Minimaria kommer också innebära att ungdomar från Sigtuna som ska drogtestas slipper att åka till Maria Ungdom i Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista